Jeg gætter på, at der bliver run på smørpakkerne efter den megen medieomtale af et australsk studie, hvor der fokuseres på, at det ligefrem giver hjerteproblemer at vælge planteolie frem for smør. Pressen kan lide gode overskrifter, og vi hører og læser det, vi gerne vil. Og vi elsker tandsmør på brødet og smørstegte koteletter uden dårlig samvittighed. Meeen heller ikke det fede liv er et enten eller.
I tirsdags skrev jeg om inflammation. I den proces er involveret nogle hormonstoffer, der hedder prostaglandiner. Og som det ofte er, så er der de gode og de onde. Kroppen danner disse prostaglandiner af fedtsyrer i vores mad. De flerumættede som tidselolie med mange omega-6 fedtsyrer, øger mængden af de ”onde”, de inflammationsdannende prostaglandiner. Mens andre som omega-3 og GLA, fremmer produktionen af inflammationshæmmende prostaglandiner.
Hvad gør en klog kvinde, når alle prøver at forvirre hende? Hun bruger sin sunde fornuft og husker, at variation og friske fødevarer er det kloge valg. Jeg genudsender et par inputs her og her og her, hvis du ikke fik læst dem i første omgang.
Fotomontage: Jørgen Frandsen
Skriv et svar