Så er vi der igen. Selv om den smukke sol snyder, så er det bidende blæsende koldt og vi ved jo, at det næsten kun kan blive koldere. Huden har svært ved at klare udfordringen, som faktisk er dobbelt op, fordi vi går frem og tilbage mellem kold fugtfattig luft og varm tør indeluft. Huden skal fyldes rigtig godt op – og fugten skal spærres godt inde – hvis ikke huden skal aflevere sit vand til omgivelserne. Aktion vinterhud i velvære begynder her og jeg lover dig, at planen virker.
# Skru ned for varmen (læs forklaring under FAQ).
# Overvej om du måske kan nøjes med at bade hver anden dag og vaske dig de andre. Det overlevede man førhen og hudlægerne anbefaler det. Nøjs med sæbe, hvor det er påkrævet.
# Brug glat tøj inderst, allerhelst silke som hverken stjæler fugt eller gnubber huden hysset.
# Skift til den cremede rens i ansigtet i stedet for vaskeprodukter, hvis din hud strammer. Og nøjs med grundrens om aftenen.
# Dup huden tør i stedet for at gnide med håndklædet.
# Mist huden i ansigtet for at efterligne det fugtige miljø den lige nu savner. Gør det efter rens om aftenen og som opfriskning om morgenen. Har du sensitiv hud kan en aloe-spray være et ekstra dulmende alternativ.
EN DOUCHE med kildevand eller fugtspray med planteekstrakter får straks hudens velværebarometer til at stige ved at tilføre fugt og afbalancere hudens pH-værdi. Efter en fugtdouche optages serum og creme langt bedre. Jeg er, som jeg tidligere har skevet, selv en mistmoster og min hud fortæller mig hver dag, at den kan lide den blide kølige douche, som jeg ikke ville være foruden. Hav en spray i tasken/skuffen og mist dig i løbet af dagen, hvis du føler, at din hud er ved at være for gavmild med at fordampe til den tørre luft omkring dig.
FAQ Ved 35 graders varme kan luften indeholde ca. 40 g vanddamp pr. m3, ved minus 30 grader bliver det kun til 0,4 g pr. m3! Men skru endelig ikke mere op for radiatoren, for indeluften har kun den luftfugtighed, den får udefra og det du fordamper (med mindre man har ”befugter” anlæg). Og da der altså kan være mere fugt i varm luft end i kold, så fylder det mindre, om man så kan sige og løber sjældent op i de 30-70 procent relativ luftfugtighed, som man mener er det fornuftige nivea. Faktisk kan den ryge ned på måske 10 procent. Hvis man er hud, kan man gå hen og blive hysset af det, slimhinder har det endnu sværere, og det går også ud over øjnene. Irritationerne forværres af den megen kemi, vi har i vores indemiljø – og mange steder også udendørs. SKRU ned for varmen og tag tøj på, så forærer du ikke luften så meget af din hudfugt.
Følg BeautyBlog på Bloglovin eller få well-being beauty direkte i din indbakke
Kilde: Den Store Danske – Fotos: PR – Fotomontage: Jørgen Frandsen der traditionen tro har fortolket produkternes indbyrdes størrelsesforhold frit.
Skriv et svar