Kirurgen skrubber hænder med sæbe i flere minutter, og vi andre skal også huske håndhygiejnen, men hvorfor er det så lige, at sæbe er no go, når vi renser huden i ansigtet?
Sæbe nedbryder bakteriers barriere og det dør de af, men sæbe nedbryder også hudcellers barriere, og det er ikke helt så ønskværdigt. Det betyder nemlig ikke blot udtørring men samtidig utætheder og efterfølgende lettere adgang for mikroorganismer og miljøkemiske stoffer, som vil være en rigtig skidt oplevelse for huden. Især den i ansigtet, som har et betydeligt tyndere slidlag af døde celler end vores håndflader. Når du skal vælge ansigts”sæbe” skal du undgå disse to: Natrium lauryl sulfat (SLS) og Natrium lauryl ethersulfat (SLES), som er en barsk oplevelse for din hud.
Green People Foaming Face Wash er ikke det eneste sæbefri vaskeprodukt derude, men jeg vil gerne heppe lidt på den serie. Den er udviklet af en pioner inden for økologiske produkter. En dansk skønhedsdronning af natur, Charlotte Vøhtz, som næste år kan fejre 20 års jubilæum. At nævne alle seriens certificeringer bliver for langt, men der er indtil flere økologiske samt Fairtrade. Kig selv her og se også de mange priser, Green People har erhvervet.
Face Wash opretholder den gode bakteriebalance på huden ved at bekæmpe de uønskede med pilebark og Tea tree og fremme de gode med prebiotika. Desuden indeholder den et naturligt ler samt ananas enzym til at rense og klare huden samt grøn te og rosengeranium til at forhindre irritationer i huden. Og endelig troldhassel, der har en let sammentrækkende effekt på hudens overflade, så den syner mere ensartet. Face Wash kan fint bruges til sart hud. Den koster 159 kr. (100 ml), du kan købe og finde forhandler på indsatte link ovenfor.
Foretrækker du cleanser frem for skum, så kan du på grafen se sammensætningen i Green People Cleanser. Bemærk, at vandet er udskiftet med Aloe vera saft og blomstervand.
PS: Har din hud brug for, at du undgår parfumestoffer inklusive æteriske olier, så kig efter Green People Neutral.
Skriv et svar