Tak Anette♥
Ja, tak til beautyspace for det udtryk, at vi ikke hele tiden skal slå hinanden med en våd Berlinger, altså ikke hele tiden brokke. For selvfølgelig skal vi ikke det, det er jo trættende for alle. Men nu gør jeg det. Eller rettere jeg undrer mig. For hvor kommer det fra, hvordan opstår de her kostråd, der pludselig er her og der og allevegne? Hvorfor skal vi nu drikke *) og spise bladselleri? Sådan nærmest leve af det. Hvad har alt det andet grønne gjort?
*) Læs, hvad ham HER siger om at juice
På billedet er, hvad jeg sådan lige kunne hente ud af køle/spisekammer. Jeg kunne også have taget agurk, hvidkål, salat, fennikel (lidt grøn er den) og ærter i fryseren. Jeg spiser det om ikke alt sammen hver dag, så hver uge. Men jeg spiser da også de andre farver. Regnbuen.
De enkle kostråd lyder stadig 1) Mostly plantbased 2) Diversity (rainbow) 3) Fiber and fat som ham HER siger. Med tyk streg under det med fedt og ikke mindst, hvis man vil passe på hjernen. Jeg indsætter video nederst.
Men jo, bladselleri er sund. Rigtig pænt sund endda, men der er da et par af de andre på foto, der slår den på superfood-listen, hvis man går ind for en sådan. Find data HER og HER på dens hvide knoldslægtning (fra DTU Fødevareinstituttet). Lad mig tilføje, at der formentlig i alt, hvad vi spiser, også er stoffer, som i stor koncentration kan være skadelige. Endnu en god grund til diversitet.
EN TILFØJELSE: Anneka har i en kommentar til teksten her indsat link som forklaring på fænomenet. Tak ♥ Fortæl, hvis nogen af jer har oplevet, hvad folk fortæller i videoen. Uden i øvrigt at kloge mig på det, disse mennesker siger, så har bitterstoffer leverstyrkende virkning. Artiskok og mælkebøtterod er andre eksempler. Måske kender I Boldcynara dråber fra A. Vogel.
PS: I den lille grønne skål er selleriremoulade. Under oprydning stødte jeg på et udklip med opskrift og pludselig var jeg tilbage i Paris, hvor jeg altid købte det og tog med, når jeg spiste på værelset. Med 100 g mayonnaise i, er det måske ikke det, de fleste vil vælge, men det blev en stor portion. Der skal ud over 1 knoldselleri også 1 fed hvidløg, 2 tsk. dijon sennep, 10 cornichoner, 2 spsk. kapers, 100 g kvark, 100 g mayonnaise og ½ bundt dild til pynt. Jeg blendede i stedet for dildpynt noget af havens dejlige grønkål i.
FOTO på forsiden af pige, der bider i bladselleri er et, jeg/vi lavede til ALT for damerne engang, og modellen har salatskørt på af blade, jeg syede sammen. Vi havde en grinefest. Desværre måtte jeg affotografere fra min bog, og så kommer der grim raster i, men I tilgiver, gætter jeg.
Og så er ordet dr. Perlmutter’s. Jeg ønsker jer en dejlig start på ugen og håber, at vi holder kontakten ♥
Anneka skriver
“Haps’eren” er vist løs igen..
Har fået spist to kommentarer
♡
Lise Grosmann skriver
Anneka: ØV og 3 x øv. Og du tog ikke kopi, så du kan maile. Nej, selvfølgelig gjorde du ikke det, for skidtet bør jo ikke hapse kommentarer ((; Undskyld <3
Anneka skriver
♡ ja
Har prøvet en del gange, også de copy-pastede smutter..
Ved ikk om det bare er mig der oplever det ..og om den hér går igennem.
Men nok fra mig i denne omgang
Rigtig god aften 🙂
Anneka skriver
PS. Åh kommer i tanke om at det er fordi jeg har brugt ordet “Youtu..” (DuTube ;)) at den ikke går igennem. Det kan jeg ihvertfald huske du har nævnt som grund, en anden gang det skete.
Pyt med de beskeder! Rigtig god dag ❤??☕
Lise Grosmann skriver
Anneka: Nej, jeg tror, at det, du tænker på, er, at hvis der er indsat link, så skal jeg godkende, før kommentaren bliver offentliggjort – lige som jeg gjorde med bladsellerifilmen.
Den der stribe emojis ligner fødselsdag…har du det? for så stort <3 tillykke
Lise Grosmann skriver
Anneka: Jo, den her gik igennem, men jeg havde lukket og slukket for dagen. Der er ikke nogen, der har nævnt problemer i denne omgang. God dag 🙂
Anneka skriver
(Der var ikk reply-knap så svarer li hér ;))
Taaak ❤ Ja jeg havde nemlig – og en rigtig dejlig én
Lise Grosmann skriver
Anneka: Jamen, hvad er der galt med den her blog (tænksom emoji)? Og du havde føsdag, en kunstnerisk vandmand <3
Anneka skriver
Hihiii…var der lige én der blev glad dér ?
Hanne I skriver
Tak – også for opskriften. Æææælsker selleriremoulade, men glemmer altid at lave den. Det skal der nu laves om på?
Anneka skriver
https://youtu.be/tScF4IrG95U
Her fortæller han lidt
Lise Grosmann skriver
Anneka: Tak kære, jeg har indsat henvisning til dit link i teksten. Men jeg forstår stadig ikke fænomenet. Spreder det sig simpelt hen bare over Facebook og Instagramstories? Nå, men indtil nyt dukker op, så er bladselleri sundt og knolden også, og jeg fortsætter med at spise begge dele.
PS: Det er Weil, der et sted henviser til stoffer, der kan være i bladselleri, som ikke er gode. Som jeg forstår ham, så skal man især skære brune pletter væk.
Anneka skriver
Du ved garanteret godt det er ham “Den medicinske seer” Anthony William der har startet bølgen med REN sellerijuice.
Han bliver lynchet af flere, men mange hævder at være blevet helbredt af ham.
Det koster jo så ikke så meget at prøve en periode. Jeg har prøvet et par uger og lagde ihvertfald mærke til at det virker til at udrense mere end blandet juice og føltes virkelig godt. Lidt a la kokosvand.
Jeg har ikke en køkkenmaskine, kun rivejern OG slowjuicer. Jeg bruger pulpen til pesto. Blander det op ned lidt af saften og olivenolie, citron, græskarkerner eller kikærter el a. Så den fungerer bare som en avanceret køkkenmaskine for mig ?
Rigtig god dag