Her ligger en stor del af mit æblelager. Nyhedsbrevet fra Havenyt havde ellers mindet mig om, at det var en god idé at kontrollere om ens æbler var plukkemodne før vi fik blæsende dage. Nå, men fuglene er glade og bliver det endnu mere, når frosten kommer. Og jeg skynder mig at lave æblekage. Måske skulle jeg koge lidt ekstra æble og putte i fryseren til vinter-lykkedepot. Ja, ja… jeg ved det, man kan købe æbler hele året. Men ”mine egne æbler” er noget særligt, og de er i øvrigt fint syrlige til den æblekage, jeg laver.
Min æblekage er sådan:
* Jeg skærer æblerne i lidt grove stykker og damper dem møre med lidt vand – men ikke til mos. Jeg bryder mig ikke om kanel, men det passer fint til æblerne. Man kan også komme en stang vanilje i.
* Så hakker jeg en god portion mandler fint. Kommer du dem i blender så skal de ikke hakkes til mel, blot fint.
* Varm en pande op og kom sukker på (tænk brune kartofler).
* Når sukkeret er helt smeltet (og altså også brunet let), kommes de hakkede mandler i, og de skal fylde sukkeret godt ud.
* Rør rundt og hæld på bagepapir til af køling.
* Når karamelmandlerne er afkølede, knuses massen og blandes med en god æblekagerasp.
* MEN man kan også erstatte raspen med havregryn, som kommer med mandlerne i sukkeret for at blive karamelliseret og bagefter hakket til luksus-rasp.
* Æbler og “rasp” lægges lagvis i et ovnfast fad.
* Slut med et lag rasp, læg nogle smørklatter over og sæt i ovnen.
Æblekagen serveres lun med iskold flødeskum til.
Og NU skal jeg ud og samle de æbler.
PS: Kurven er i øvrigt hjemmenørklet. At flette pil er som mental yoga og jeg savner det faktisk. Dyrker endda pil til det samme. De går i kvasbunken, som fuglene elsker. Og sådan går det alligevel op.
PPS! Det er ikke for ingenting, jeg kalder BeautyBlog for en holistisk skønhedsblog, vi kan det hele her (og husk, det er op til dig selv at dosere sukker og flødeskum)!
Skriv et svar