Hvor er dem, der har ansvaret, og det ligger flere steder!
Slut er det at lege med mors læbestift, man har sandelig sit eget kosmetiksortiment år før konfirmationsgaven måske kunne være en fin creme i krukke. Til overflod kalder de det skincare, børnene, hvilket afslører, at den væsentligste inspiration kommer fra udenlandske influencere med TikTok som den slemme platform. Influencerne er mange af dem sponsorerede og får penge, og de vildfører børn til potentielle skader på deres hud. For heller ikke når man er 9 år eller ny i teenagerækken er ens hud færdigudviklet.
Puberteten, hvor talgkirtler bliver aktive under hormonpåvirkning, er en væsentlig fase i hudens udvikling af modstandsdygtighed. Og selv om man siger til konfirmanden, at nu træder hun/han ind i de voksnes rækker, så ved vi jo alle, at en 14-15 årig ikke er voksen, og det er deres hud heller ikke helt endnu. De risikerer at løbe ind i hudlidelser og i den grad livslange problemer med allergi.
Jeg føler desperation, når jeg læser artiklen HER ikke bare om #sephorakids men det, der kaldes baby botox, hvor unge, hvis hud er så fugtspændt og fast, at den slet ikke kan rynke, de får botox for ikke at risikere at få rynker.
Forleden så jeg videoen, som jeg indsætter herunder, og det er i den, at du har fornøjelsen af at se Magnus Heunicke med sminkekyse. Om det har ekstra appel til skincare-børnene, skal jeg ikke kunne sige, men problemet er jo ikke så meget ingredienser*, problemet er, at ingen stopper børnene. Og lovkrav om fraråd og advarsler vil nok heller ikke. Hvis førerhunnen i klassen bruger skincare, så tør ingen lade være. Lyt til pigerne i videoen nederst!
* selvfølgelig er der nogle ingredienser, der er værre end andre, men de skal slet ikke bruge en masse hudprodukter
Den ene af pigerne i videoen fortæller, at mor og far hjælper med at søge på nettet, og den anden fortæller, at hun skal have lov at købe, og det får hun så tilsyneladende. Pigerne bruger jo nærmest flere produkter end jeg gør, det er hyggeligt, siger den ene pige og har hørt så meget på de sociale medier, at det er godt. Og læg mærke til, at de doserer direkte fra flakon og med dropper sådan som de ser influencerne gøre.
Videoens journalist fortæller, at 1 ud af 5 børn køber skincare hver måned og de køber mellem 3 og 5 produkter. Det er nok ikke solcreme, de køber. Det eneste produkt som børns (ikke babyers!) hud skal smøres med der, hvor den ikke er dækket af det, der er langt bedre > bomuld.
Adskillige hudlæger har advaret, nu mangler vi så, at mor og far forstår alvoren i, at hud er et levende organ. De lader jo heller ikke deres børn ryge og drikke alkohol! Og så skal branchen oppe sig. Jeg har råbt det til flere, for de og os, der formidler, har et stort ansvar, men det kniber for branchen at modstå at komme ud til de mange følgere og tage deres ansvar for at uddanne influencere i skincare. Eller skulle vi også lære børnene at det hedder hudpleje….alene det der ord ‘hud’ kunne måske mane til større bevidsthed.
Skulle der findes en stjerneinfluencer derude, der ved noget om hud, og som især pigerne følger og ser op til, så kunne skolerne måske invitere til lidt læring.
PS: Jeg sidder lige nu og tænker over det ironiske, at børnene vil være voksne og de ældre vil være unge.
AK hvor er forældrene henne?! Jeg forstår ikke de tør lade deres børn være forsøgskaniner.
Lidt hårdt sagt måske men det virker da sygt. Det er jo ikke bare børn der leger klæd-ud. Alle de produkter.. og Baby botox?!
Det var da bedre de fokuserede på at opbygge deres hud – og HELE deres krop indefra med god ernæring der vil gavne dem hele livet. OG at forældrene lærte dem at forholde sig mere kritisk til alt det de ser i medierne
(grrr… ) Men kram og hjerter fra mig kære Lise🧡