Overskrift så absolut med et smil, men I var nogle, der var søde at spørge til den blommekage, jeg nævnte, så lad os starte dagens skriv med den. Og med hensyn til det – dagens skriv – så bliver jeg nok lidt ustabil i denne uge. Der er pressemøder OG den store dag på torsdag, så jeg skal jo ligge med ansigtet i fugtmasker fra nu af. I øvrigt har jeg stadig en ledig tid kl. 13:40 ….kan jeg ikke lokke en af jer, det ville være så skønt at være fuldt booket og også lægge de sidste 295 kr. i kassen til Look Good Feel Better. Og det er jo på alle måder et godt køb, for der er dobbelt op og dermed Origins-produkter for 600 kr. og minifacial eller anden treat bagefter. Tænk over det <3
Billedet er høst af mirabeller fra sidste år, det er den slags blommer, jeg selv er leveringsdygtig i og der var ikke nok til søndagskagen. Jeg ved ikke, hvad det var for blommer, jeg fik fat i, men de var ikke gode – for tørre i kødet. Irma har lige i øjeblikket skønne danske blommer! Som nævnt var opskriften på denne ‘Kathrineblommekage’ lagt på facebook og vedkommende nævner, at der jo egentlig ikke er tale om en kage i gængs forstand men mere en bagt blommecreme med mandler.
Opskriften, som angiver at udgøre dessert til 10 mennesker, lyder således:
1½ kg blommer, Reine Claude, Kirkes eller sveskeblommer
3 æg
Kornene fra en vaniljestang
5 dl fløde
200 g rørsukker
100 smuttede grofthakkede mandler
2 spsk majsstivelse
samt smør til fadet
PS: Jeg smuttede ikke mandlerne og det fungerede fint, og i øvrigt brugte jeg 75 g mandler i den halve portion, fordi jeg elsker mandler.
Ovn 200 grader uden varmluft – ovnfast fad smøres grundigt – blommer halveres, udstenes, kvartes og lægges i fadet med mandlerne over. De øvrige ingredienser piskes sammen og hældes over. Bages i 40-45 minutter til fin gylden farve er opnået og serveres med blød flødeskum eller vaniljeis.
Og da det valg er umuligt at træffe, så serverede jeg med både og – isen grundigt drysset med naboens dejlige hindbær. Der blev spist næsten helt op og de sagde, at den smagte godt. Med de rigtige blommer ville jeg have givet mine gæster ret.
PS: Der er endnu ikke udvalgt testteam….I skal nok høre!
Den bliver jeg simpelthen nødt til at lave i weekenden. Jeg er vild med desserter, hvor hovedingrediensen er frugt. Og sveskeblommer er en favorit! Jeg kommer fra et hjem, hvor vi fik dessert HVER dag 😀 selvom jeg ikke nødvendigvis spiser kage hver dag, så får jeg stadig noget lækkert til aftens,- eller eftermiddagskaffen. Det er alt fra summerbird til hjemmelavede rawfood konfekt, men her om sommeren, så bliver der lavet trifli af alle de bær, som jeg overhovedet kan komme på at putte i. Selv katten er blevet glad for frugt, så den får gerne en slice honningmelon eller lidt moden fersken. Dét er bare kræs.
Lisbeth M: Hvordan kan man ‘ikke nødvendigvis spise kage hver dag’ ((; Eller i det mindste chokolade. Men det gør du så også med stil og klasse. Jeg skal ind i nærheden af Løgismose i dag….åh, det bliver farligt, flødeboller og andre lækkerier lokker.
Mht dyr og frugt, så sidder min hund trofast hver morgen ved min side og venter på at få bidder af pære og æble og til sidst slikker han skålen med appelsinsaft og lidt kiwi. Men rådyrene går jo også og spiser nedfaldsfrugt.
Bon appetit med blommekagen i weekenden.
Hi hi, åh det er noget værre noget er det. Jeg kan heldigvis tåle det, altså hvis vi taler vægt og sår’n. Jeg kan godt finde på at spise en avocadomad til frokost og slutte af med et godt stykke mørk chokolade. Det går sjældent ubemærket hen på arbejdet. Åh, nu kommer jeg til at tænke på min gamle hund, som desværre ikke er her mere. Den var så glad for æbler og pærer, men kartofler nægtede den altså at spise. Den ville var vild med brune ris og pandekager til dessert, med dryp af citron 😀
Lisbeth M: Avocado og chokolade, det er jo grøntsager begge dele…..de har da ikke fattet det, dine kolleger (:
Vores spiser heller ikke kartofler, i hvert fald får han dem ikke efter en gang tilsyneladende at være blevet syg af dem.Jeg ved ikke, om der er noget med hunde og kartofler. Sjovt med dem og de spisevaner, vi giver dem. Jeg kendte engang nogle, der havde en kat, der var vegetar. God aften kære…
Mmmm…. Bagt blommecreme med mandler. En dessert efter mit hoved. Har lige fået en sæk blommer foræret og de er nu ordnet og smidt i fryseren. Men måske jeg skulle tage en portion op til weekenden og få opskriften afprøvet.
Der står 1 1/2 blommer – mon det er 1 1/2 kg eller hvad????
Irma Schreiner: Tak Irma, det er straks indføjet (:
Tusind tak for opskriften kære Lise ??????? den skal afprøves på fredag.
Uhm det lyder godt. Jeg tror, jeg må på blomme-mol (nordjysk for rov) når mørket sænker sig i mit hood. (Eller det er vel næsten ikke mol, når grenene hænger ud over stakittet, og frugten faktisk hænger over offentligt fortov…) Det lyder som en clafoutis af en art, du har lavet. Det kan du bare sige til gæsterne næste gang du laver den. Den er fin og fransk og hedder Clafoutis 😉
Stine Sommer: Vi må se at finde et alternativ til det støvede værksted med det kagetalent, du har. For uindviede har Stine og jeg en lille dialog på Instagram, for hver gang jeg poster billeder fra den gamle have og bondelandet omkring den, så spøger Stine med at ville flytte hertil. Tænk at kunne få Clafoutis <3 og andre kageligheder hver dag, jeg skal bare opdrage rådyrene til også at komme forbi hver dag.
Jeg ka’ ta’ Miele støvsugeren under den anden arm??? Jeg har ik’ støvallergi 🙂 Tror ik mit yngel huskede at tage teltet med hjem fra Roskilde Festivallen :-p Oh kager hver dag er desværre en saga blot, Lise. Det er ik’ sundt, selvom man bliver glad, men man bliver også tyk :-/ Jeg mangler også aftagere i form af børn i huset, skoleklasser, fodboldhold, fodboldforældre, kolleger osv. nu til alt mit bagværk. Tiden er en anden, og det hedder “Bare til en kop te” med veninderne. Heldigvis har jeg (næsten) lige så meget glæde af at læse kagebøgerne fra mine 3 hyldemeter <3
Stine Sommer: Aj, lykken er da uendelig….du vil også være fru Miele. Jeg hader af støvsuge – selv om jeg ikke har støvallergi.
Man – mig – bliver ik’ tyk af kager, og mig er en af den slags, der selv tager kager med, hvis jeg har mistanke om, at det bare er til en kop te. Den risiko kan jeg ikke overskue.
Tænk at være så dygtig til at bage, jeg får svedet ved tanken og jeg har endda gået på Birgitte Berg Nielsen’s husholdningsskole, hvor der blev bagt hver dag. Mærkeligt nok blev det alt det sunde, der fylder mange hyldemeter her – og åbenbart også er det, der har overlevet inde i huskeren. God aften kære <3
Den lyder fantastisk. Desværre er familien ikke til blommekage. Jeg vil tage en dag fri fra slankekuren og bage den til mig selv 🙂
Eva B: Sidste rester er netop spist ned i maven, meeen de havde nok heller ikke været noget værd på torsdag, når du kommer til LGFB i Maga <3