Det er et spørgsmål, man ofte får, når man som mig har skrevet om hudpleje i mange år….Hvad bruger du selv? Vis dine egne favoritter! Og i går mindede Lisbeth mig helt berettiget om Nilens Jord Serum Multi Actives * læs mere nedenfor). Og Anita vil godt have nogle anbefalinger til hudtype/alder og at jeg fremhæver mine favoritter.
I dag skal to dygtige danske brands være illustration på mit forsøg på at svare – Nilens Jord og Plaisir, som begge har både en formidabel serum og en lige så dejlig face oil. Og de har også gode emballager – lufttætte pumper på serum og dropper på olierne. I øvrigt er Nilens Jord et af de første danske brands, der er certificeret med Allergy Certified. Selv deres mascara er certificeret.
Det dyreste af produkterne, Nilens Jord serum, koster kun 275 kr. for 30 ml. Og jeg ved, at mange af jer spørger jer selv, hvorfor – hvis den er god – der så er nogle sera, der koster mange gange så meget. Der er jo mange forklaringer, men en ikke uvæsentlig er, at det koster at køre laboratorier på et niveau, hvor man laver ‘banebrydende’ forskning. De fleste shopper kun ingredienser hos firmaer, der udvikler dem. Alle gør det med mange af deres ingredienser, de står jo ikke og laver ny glycerin for hver batch, men…..
……. nogle kosmetikfirmaer har altså egentlig research, hvor gener og stamceller og telomerer og mitokondrier bliver nærstuderet for at kunne sætte ind på celleniveau, som jeg skrev om HER. Det kan tage årtier at udvikle en ingrediens. Den slags gør man HER, hvor man bl.a. har udviklet det, der måske er verdens bedste UV-filter og en metode til test på laboratoriedyrkede hudceller i stedet for på dyr. De er ikke de eneste, men de er de største.
Men jeg har skrevet det ofte, it depends – hvilke krav har du? Din hud kan være udmærket tilfreds med rens, fugt og fedt og UV-filter efter behov. Men hvis den har fået nogle spor af lovlig meget sol, er mærket af langvarig sygdom, stress og udmattelse, rygning, mange drinks eller en del sjusk på kostplanen og du vel at mærke gerne vil retouchere lidt på dem, så kan det godt være, at der skal mere end almindelig vedligeholdelse til.
Og her kommer vi så til det med alder/hudtype. Alder og gener er absolut ikke uden betydning, for vi har alle en naturlig udløbsdato, et punkt, hvor cellerne ikke kan sparkes til mere og hurtigere fornyelse. Derfor er der også nogle processer, der ikke fungerer så godt – bl.a. bliver huden naturligt mere tør op i alderen og får et større behov for fugt og fedt. Men fordi det er alt det andet, som jeg nævnte ovenfor, der laver pletterne, graver de dybeste rynker, og ødelægger de fibre, der skulle holde huden på plads længere – og ofte gør det alt for tidligt – så er det svært at sætte alder og hudplejebehov lig hinanden. Det er og bliver behov, der afgør, hvad man eventuelt skal sætte ind med.
Og med hensyn til, hvad jeg bruger og mine personlige favoritter, så kan min hud måske være i en bedre tilstand end en 40-årigs, fordi jeg har det job og den viden, jeg har, og har haft mulighed for at målrette hudpleje til min huds behov. Alt, hvad jeg skriver om her, er på sin vis mine favoritter, selv om det ikke alt sammen er for min hud. Men selv om noget ikke er min favorit – selvbruner gids jeg f.eks. ikke og heller ikke nude læbestifter og contouring – så kan det jo godt være noget, I vil vide nyt om. Det er derfor, jeg forsøger at vise mange eksempler på produkter og laver lidt vilde shelfies.
*) Nilens Jord Serum og Skinceuticals er ikke umiddelbart sammenlignelige. Man skal generelt ikke anvende sin serum som booster, men lægge den på sin hud straks efter forfugt, som jeg kalder det og har skrevet om bl.a. HER, Det er netop ingredienserne i serum, der skal sparke de forandringer i gang, man ønsker, og derfor skal de i nærkontakt med huden.
Skinceuticals kan udmærket anvendes alene, men jeg tillader mig at foreslå den som booster, fordi dens hovedformål er fugt. Og i øvrigt er der mange, der ikke bryder sig om den lidt klæbrige fornemmelse, som huden får af koncentreret hyaluron, og de kan med fordel bruge den til at booste mere fugt i f.eks. en dagcreme eller lotion.
Lige som man til vinter, hvor det især er aktuelt, kan booste cremen med et par dråber olie, så den bliver mere barrierebeskyttede. På den måde kan den samme dagcreme jo customizes til øjeblikkeligt behov og man kan spare penge.
Boostere er win win for huden og for pengepungen.
Ej altså, en HD og personlig streg at følge. Dejlig, vedkommende og lærerig ????
HD : spændende ….
Eva: Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener Eva…
Det blev også rodet! Mente bare, der var mange fine, personlige kommentarer i tråden – som man kalder det 🙂
Eva B: Åh ja, det har du ret i…
Tak .. For et utroligt lærerigt indlæg . Dejligt at se produkter der virker til fornuftige penge . ??
Jeg synes det er en rigtig fin ting, at der laves boostere, som er beregnet til at blive blandet i de cremer, vi nu bruger. Den forholdsvis nye Detox fra Clarins er jeg i hvert fald meget glad for. Men jeg giver dig fuldstændig ret Lise, Nilens Jord serum er ikke egnet til at blande, men skal på efter forfugt. Den booster så virkningen af de efterfølgende produkter ligesom Elizabeth Arden Superstart Booster, som jeg også er meget glad for. Nilens Jord Serum efterlader en klæbrig følelse på huden, som du også beskriver, lidt ligesom mange produkter med høj koncentration af aloe vera, men det forsvinder jo, når de resterende produkter påføres.
Og så lige et sidespring, som nok både du Lise og HeLene kunne være interesserede i. LING har lavet en fin lille sag, LING titanium dioxide med fysisk solfilter, som kan tilsættes enhver creme man måtte ønske (og har både uva og uvb stråle-beskyttelse). Måske I allerede kender den 🙂
Lisbeth M: Jep, serum efter forfugt. Jeg har sjovt nok ikke prøvet Nilens Jord på huden, jeg tror, den blev brugt i en konkurrence sammen med andre Nilens Jord produkter. Men meget hyaluron – og ja Aloe vera – giver den lidt klæbrige følelse (som jeg har så dejligt lige nu efter min iS Reparative (; de er altid generøse med hyaluron).
Jo, jo den Ling var faktisk med i fotomontagen forleden, men der var jo så meget….jeg skal lære at styre de shelfies – også når det ikke er på en hylde.
Eeeelsker Nilens Jord. Indholdet og forståelsen af hyaluron. Design. Ide. Koncept. Olien. Den prismæssigt nemme tilegnelse. At jeg kan give det til min 14- årige veganer; relativt nemt kan forklare ingredienser og at hun og jeg kan være helt tryg. Oprindelighed og historikken. Hvem kan ikke huske den brune krukke – den var en del af min ungdom og kendetegnede piger, der ville have undgå bestemte ting i deres hudpleje. Og andre, som bare synes, den brune krukke og den store pensel var sjov og cool.
Åh Eva, den husker jeg <3 det var den første bronzer jeg fik, som teenager af min mor og den pudderpensel holdt i 15 år inden den begyndte at smide hårene 😉 dejligt minde. Måske jeg skulle købe den igen…
De laver også nogle fantastiske pensler 🙂
Ja, vi var nok nogle, der forsøgte os frem med Nilens Jords bronzer…en noget mindre avanceret udgave af contuering !
Eva: Der kom du mig i forkøbet…..det gør de nemlig, laver nogle fantastiske pensler. Det gør Matas i øvrigt også.
Altså bronzing og contouring er ikke helt det samme – bronzeren skal skabe solglød mens contouring skal forme ansigtet. Det første kan alle hurtigt nemme, men det andet er rigtig rigtig svært.
Eva B: Ah, en ægte fan <3 Og de har klogeligt beholdt kultkrukken.
Haluron, lipider og uden parfume! Nilens Jors lyder som et rigtig godt bud på en serum til 270 kr.
Det er lidt sjovt at tænke på, hvor mange af de store, dyre brands der er under-selskaber af L’Oréal. De må da ha’ “fortjent det”, og kende nogle gode formler.
Jeg har prøvet at “Google” lidt på Haluron, og der dukker konstant et firma, der hedder SkinLab op . P.t. er det sat 80% ned, og produkterne er fyldt med Haluron, glycosamin,, argireline, grape-seed oil, oliven, gori-bær, pepitider, glycolis acid (?) m.m. Kender du mon noget til firmaet? Jeg tror ikke, det forhandles i Danmark.
God weekend i det smukke vejr! ?
Undskyld, – firmaet jeg spørger til, hedder “SkinLabo”..
Carina C: Det er de helt sikkert.
Ja, L’Oréal er hatten over mange mærker, men det er jo f.eks. Lauder også – om end ikke lige så stor som L’Oréal, der er verdens største kosmetiklaboratorier, så de har muskler til at udvikle og mange steder at udnytte et patent, som f.eks. deres UV-filter.
Jeg kender ikke SkinLabo, men hvis du spørger til glycolic acid, glykolsyre, så er det en AHA, frugtsyre med andre ord. Alle ingredienser ser fine ud.
Jeg trode faktisk, Estee Lauder også var en del af L’Oréal, men nu husker jeg historien om familieforetagnet.
Jeg tror, jeg dropper SkinLabo. Serum og creme er nedsat fra 1280 kr. til 280 kr., og skulle altså være fyldt med Haluron o.lign. Meen, – det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men jeg kan ikke finde nogle rewies eller produkternes fulde ingrediensliste ;). – Og det kan vel kun kunne bruges om natten, når der også er glucol acid i?
Carina C: Ja, Lauder er stadig et familieforetagende – nu 3. generation i direktionsstolen. Men det er selve Estée Lauder brandet, Clinique g Origins, der er familieudviklet og så er der tilkøbt en række andre brands.
Glykolsyre og andre AHAs er helt klart bedst om aftenen/natten og før noget, man gerne vil have huden til at slubre ekstra godt i sig.
Jeg sværger til Nilens Jord Serum 🙂 – men jeg har til gengæld aldrig været god til Plaisir’s produkter, da mange af dem desværre giver mig udslæt…
Ann-Katrine: Ja, bare der er lidt af noget i, du ikke kan med, så går det jo galt ):
Det er jo meget individuelt med hudpleje, jeg har prøvet plaisir, som er meget god (for mig), når lommebogen en tynd. Men ved siden af de aktive og gode ingredienser er den også proppet med silikone, som jo nogle ikke kan tåle, så måske er det det din hud reagerer på, Carina?
HeLene: Silicone er her for at blive på godt og ondt. Det har været en stor fordel for makeup’en, men i hudpleje var jeg helst foruden. Og så er der jo det med for lidt og for meget. Følelsen af for meget silicone er nok det nærmeste, vi kommer følelsen af, at huden ikke ‘kan ånde’. Men hvad overfølsomhed – sådan på irritations, allerginiveau – gælder, så er det nu som regel naturen, der driller. Men selvfølgelig…..man kan blive overfølsom over for alt.
Jeg tænkte fordi hun nævnte udslæt og det har jeg et par venner der får af stor andel silikone i produkter, den er jo ganske ren i øvrigt den der plaisir serum (en ret kort inci om jeg husker korrekt), men de andre produkter (cremer mm) kender jeg ikke så godt. Det var bare en tanke. Jeg har ikke selv de store problemer med silikone, men jeg synes det er synd at man bruger det så meget og i (alt for) store mængder hvor man kunne brugt andet.
HeLene: Jeg vil tro, at man med tendens til det lettere får urenheder af silikone. Men generelt er disse mineralske konstruktioner jo ikke slemme i allergisammenhæng. Det er formentlig en af årsagerne til populariteten, hvor planteolier – natur <3 - kan give allergi. Jeg ville også ønske, at flere lærte at styre det silikone, så vi fik fordel at den gode spredeevne og slap for at få hudkvælningsfornemmelser.
Kære HeLene! Tak for tanken! Heldigvis kan jeg godt tåle silicone, for som Lise skriver, er det efterhånden overalt, så jeg tror, det er Ann-Katrine, du tænker på. Jeg leder efter Hyaluron. ?
Jeg syntes dog, det sker, brugen af silicone tager overhånd, (- f.eks. i hårolier) hvor man tit må kigge godt efter de gode olier i siliconen, og jeg vil da også helst undvære store doser silicone i min hudpleje. ?