Nogen deler opskrift på brunkager til adventshygge
og jeg er kun mellem-kagekone, for opskriften er indløbet med nyhedsbrev fra Perch’s, der skriver som følger…
Denne opskrift kommer fra en stuepige, der gjorde tjeneste på en gård i Jægersborg, lige der hvor Jægersborg Hotel ligger i dag. Da hun forlod huset, var denne opskrift det eneste, hun tog med sig.
90 Stk Brunkager
500 g. Smør
500 g. Sukker
500 g. Lys sirup
125 g. Mandler
7 g. Stødt nelliker
25 g. Kanel
50 g. Sukat
0,5 tsk. Potaske
1 kg. Mel
Smør, sukker og sirup smeltes i en gryde, til det når kogepunktet. Gryden løftes af varmen, og krydderierne røres i. Potasken opløses i en smule vand og tilsættes.
Før melet kommes i, skal massen have en passende temperatur. Hvis dejen er for varm, løber smørret ud, og hvis den er for kold, smuldrer den. Melet tilsættes og dejen æltes godt og formes til tykke pølser. Disse pakkes ind i plastfilm og stilles på køl i 3 – 4 timer.
Dejen kan også fryses, så er den nemmere at skære. Kagerne skæres meget tyndt ud med en skarp kniv – der kan med fordel bruges en gammeldags brødmaskine. Kagerne lægges på en smurt plade og bages ved 160 grader i ca. 7 minutter. Herefter køles småkagerne ned på en bagerist.
Hvis du kender en dedikeret tedrikker, så bliver det jo ikke meget bedre end en gave fra Perch’s Thehandel. Tag et kig HER og se dem i alle prisklasser.
Ha’ en dejlig søndag alle sammen ♥
Maria L skriver
He, he, det er da også være det mest værdifulde, hun kunne have taget med 🙂 Jeg må også prøve den af. Tak for deling.
Lise Grosmann skriver
Maria L: Hi hi, ja, man må håbe, at du kom til at tjene fedt på den, men sådan er det nok ikke. Lækre ser de ud
Helle Rick skriver
Tak for opskrift @Lise, den skal jeg prøve at bage. Hjemmebag er nu altså det bedste. Glædelig 2. søndag i advent.
Lise Grosmann skriver
Helle Rick: Nogen kan glæde sig i dit hood kan jeg læse @helle <3 og du har helt ret, men jeg er jo en dummernik til det bageværkeri, så jeg må nøjes med Irma's. God blæsevejrsdag