For vi har faktisk temmelig meget kontrol over processen.
Man kan jo udmærket udvikle sig lige til man er afviklet. Og foreløbig er det trods alle bestræbelser det, vi har udsigt til. At det slutter. Det gode ‘men’ er, at alt det, vi har indflydelse på, det fylder langt mere i vores skæbne end de gener vi fik med. 80-90 procent tæller det såkaldt epigenetiske for, hævder videnskaben.
Det er jo lidt som med andet byggeri – hvem er arkitekterne og håndværkerne og er materialerne i kvalitet. Vi er alle afhængige af gener og deraf følgende konstruktion og udgangspunkt og den opvækst, vi blev givet. Visse ting står ikke til at ændre, men som vi ofte har haft det oppe her, så viser forskning i epigenetik altså, at rigtig meget ikke behøver gå så galt, som gener peger imod. Det er ingen livstidsdom, eller måske nærmere livskvalitetsdom.
Foto: Selv Hippokrates var på sporet. Foto er fra ‘Lev dig yngre’ af Sara Gottfried
# Knoglebygning – den bliver leveret, altså om vi for eksempel bliver høje eller korte, om vi får spinkle eller kraftige knogler. Og altså også, om vi får de der ‘bones’ som Eileen Ford var på udkig efter i 90’erne, når hun ledte efter modeller. Høje kindben gør sig på foto, men de er også gode til at holde ansigtets midterparti oppe.
Men vi har selv ansvar for at holde knoglerne stærke og holde os ranke. Musklerne hænger på knoglerne og huden på musklerne. Og alverdens investeringer i superhud blegner jo, hvis hovedet hænger på en krum ryg. Så løft hovedet, ret ryggen (det flytter også barmen op), dyrk motion, det styrker ikke kun muskler men også knoglerne og så sørg for alsidig kost og eventuelt tilskud. Det skriver ernæringsterapeut Eva Lydeking om HER.
# Muskler – bestemt også gen-bestemt, for der er jo grænser for, hvor meget en XS-type som mig kan komme til at svulme selv med alverdens styrketræning. Og igen – investeringer i superhud bon’er ikke meget, hvis det bærende underlag er slapt. Og fra vi er omkring 40 tager det fart, så når vi runder 50, vil vi have mistet 15 procent muskelmasse. Så der skal investeres i genbygning.
Alle er vist klar på den sag for så vidt det gælder kroppen, spørgsmålet er så, om man vil investere tid også i ansigtsmuskulaturen. Man kan jo starte mellem tænderne med noget mad, der skal bruge kindmuskler. Så spis råkost og husk at tygge med begge sider. Der er bonus i essentielle næringsstoffer og hjælp til de gode bakterier, der er kaptajn for det hele. Blandt andet at holde styr på evigt rasende inflammation, der er den direkte vej til før-ældning og sygdom.
Sara Gottfried fortæller, at der er et ord for det med de bløde ungdommelige kinder, man taler om ungdommens trekant. Hvis man tegner en streg fra hvert øre og ned til hagen, er den bredeste del af ansigtet kinderne.
Men efterhånden, som vi bliver ældre, gør tyngdekraften sin indflydelse gældende, kinderne falder sammen, og fedt rykker sydpå. Selv knoglerne skrumper. Kroppen producerer mindre kollagen, det kollagen, den trods alt laver, er ikke så elastisk, og derfor er huden ikke længere så tyk og fast, som den var før. Overskydende hud flytter sig ned til hagen, og nu er den bredeste del af ansigtet blevet kæbelinjen, og ungdommens trekant vender spidsen opad.
Foto: Det meste træning af ansigtsmuskler jeg har set ligner mest at skære ansigter og ikke den styrketræning, der kræves for at udvikle/opbygge muskler og ikke bare strække fibre
For nylig spurgte Anette/@beautyspace hudlæge Johan Milling Poulsen, om han mente, at træning af ansigtsmuskler har nogen positiv effekt. Det svarede han ja til. Og faceyoga/facefitness eller hvilket navn denne slags styrketræning af ansigtets muskler nu går under, har selvfølgelig effekt. Problemet er bare, som jeg tidligere har nævnt, at de fleste øvelser, jeg har set, de går ud på at skære ansigter eller strække muskler og hud med eller uden hivende fingre. Ved ihærdig praktiseren kan det ende med overstrakte fibre.
Vil man udvikle og genforme ansigtets muskler, så kræver det altså dedikation og noget med 20 minutter dagligt. Og det skal være styrketræning fuldstændig som når man bygger muskler i kroppen. Musklerne skal arbejde med modstand.
God viden men hvordan træner man så musklerne i ansigtet
Amaja: Jae, gid jeg kunne sige dig, at lige hos den influencer eller på den blog, er det øvelser, der styrker, men det kan jeg ikke. Når jeg googler rundt, så ser jeg mange øvelser, der går ud på at strække/trække huden eller, som jeg skriver, lave grimasser. Muskler i ansigtet kan bestemt have bruge for bearbejdning og stræk, men det er som for kroppens muskler ‘styrketræning’, der udvikler og former. Og den slags øvelser ser jeg ikke meget. Kig omkring på nettet <3
PS: Jeg kom lige ind her og det så ud som om, der var noget af det rigtige....så tjek (; https://www.youtube.com/channel/UCor3FQQCVClOBZW-Lz-a2Dg