Her driver vi blog med vide rammer, så kom ind og få en skøn opskrift
Vi har gæstekok på besøg i dag, for Hanne (Hanne I i kommentarfeltet) deler på min opfordring sin Tiramisu-opskrift med os ♥ og jeg sætter den på her i i god tid før weekenden, så der kan laves indkøbsliste.
Men før jeg overlader ordet til Hanne skynder jeg mig at tilføje, at foto ikke er hendes Tiramisu, men et foto, jeg fandt hos pixabay.com Og Hanne beder mig tilføje, at opskriften vist nok oprindelig er fra Isabella’s.
Tiramisu med kirsebær og lakrids
1 pakke LadyFingers kager
250 g mascarpone
1 bæger pasteuriserede æggeblommer – 2 stk.
1 bæger pasteuriserede æggehvide – 1½ stk.
1½ dl piskefløde
1 glas italienske Amarena kirsebær – helst den blå Fabri
3 spsk. lakridssirup
1½ dl kogende vand
Lakridspulver
Afdryp kirsebærrene og gem siruppen. Pisk æggeblommerne lette og luftige med 3 spsk. kirsebærsirup, tilsæt mascarpone og pisk det sammen. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til skum. Vend hvider og flødeskum med let hånd i æggesnapsen og sæt cremen på køl.
Bland 4 spsk. kirsebærsirup med lakridssirup og det kogende vand. Læg halvdelen af kagerne i en firkantet skål og gennemvæd dem med lagen. Brug en ske til at fordele lagen. Kom halvdelen af cremen over og fordel så mange kirsebær, du vil ofre, jævnt på cremen. Læg derefter resten af kagerne på, gennemvæd dem med lage, før der afsluttes med resten af cremen. Glat den ud og sæt desserten på køl til næste dag. Drys med lakridspulver og server.
TUSIND tak kære Hanne ♥♥♥♥
Karin winther skriver
????
Tak for tips om concealer ! ??
For mig er lun æblekage med iskold flødeskum til hver en tid hestelængder foran en tiramisu …… just saying ????…..
Men nu prøver jeg den med et drys lakrids… ???
Lise Grosmann skriver
Karin winther: Dejligt, det kunne bruges. Og jer er nok tilbøjelig til at være enig med hensyn til det med æblekage. Manden lavede i går, men går ikke ind for lun, men OK dejlig var den alligevel.
Karin Winther skriver
☺️??? uhhh det der med at flødeskummen smelter lidt…..
Lise Grosmann skriver
Karin Winther: Smil <3
Anna skriver
Tak kære Lise, jeg har lige fået en prøve hjem på Yves Saint Laurent touche éclat high cover (som er uden highlighter, da den også skal dække lidt rødme) og så Sisley Phyto-Cernes Eclat til 659,95 kr. De er begge gode:)
Lise Grosmann skriver
Anna: De er pebrede, men både YSL og Sisley kan det der med makeup, men hvis man har brug for høj dækning er de jo ikke det, man skal vælge. Så har MAC og it for eksempel produkter. God weekend kære
Anna skriver
Åh, hvor ser det lækket ud Lise! Lige et helt andet emne, nemlig et bud på en god concealer, der både dækker mørke rander under øjnene og andre “ting og sager”. Prisen er underordnet. Jeg har før brugt bareMinerals (Complete Coverage Serum Concealer). Den var fin, men nu vil jeg gerne prøve noget andet.
Lise Grosmann skriver
Anna: Jeg har en svaghed for Yves Saint Laurent Touche Éclat, som jo egentlig ikke er en concealer men en highlighter pen lige som Sisley Stylo Lumière, som jeg også synes er formidabel. Der findes concealere, der dækker meget mere men ikke mange, der føles så dejlige og slet ikke kager på huden – og så altså giver lidt highlight.
Irma Schreiner skriver
Den lyder da megalækker og så er den uden kaffe!
Kan godt lide kaffe, men er ikke så meget for kaffesmagen i dessert.
Den skal prøves i weekenden!
Lise Grosmann skriver
Irma Schreiner: Ja, det der lakrids og kirsebær lyder lidt frækt. Det var jo ved lakridstemaet i sidste uge, at Hanne var så letsindig at nævne, at hun gerne ville sende opskriften, og jeg har var hurtig til at snuppe den (;
Mariannegylding skriver
Uh den lyder godt nok skøn. Den skal vist prøves til weekenden.
Tak for opskriften❤️
Lise Grosmann skriver
Mariannegylding: Jeg er så enig og må se at få inspireret dessertkokken her i huset <3
Tini Tina skriver
Tusind tak Hanne. Jeg gir kaffen hvis du kommer med kagen ?
Lise Grosmann skriver
Tini Tina: Jeg tilslutter mig den idé, så hun får travlt Hanne (;